Vår första recension!

Anima del 7 tog ett bra tag på sig att dyka upp (efter del 6, alltså), men den var *väl* värd att vänta på.

Storyn plockar upp direkt där den slutade, och fastän det nu är åratal sedan jag läste de tidigare delarna kom jag rakt in i historien igen. Berättelsen spinner vidare och utvecklas, figurerna är sig själva (med en extra character point för Nemesis; det är nu ännu mer tydligt vilken seriöst *skrämmande* figur han kan vara, om han bara väljer att vara det) och den avslutande cliffhangern bara small till rätt i nyllet liksom.

Teckningarna är… tja, en fröjd. Hr Nordqvists artwork är rejält snyggt och, kanske ännu viktigare, det *passar in*. Det ”känns” Anima — ofta när en serie byter tecknare blir intrycket lite som när en TV-serie får en remake med nya skådisar i de gamla rollerna. None of that here, det är samma Mikaela & Co, och övergången Stef-Jesper känns (trots de rent tekniska skillnaderna) som en av de mer skarvlösa jag har sett på bra länge.

Tryck, papper och bindning är riiktigt bra, efterords-serien är kul, den är helt enkelt *förbaskat* värd sitt pris. Som inte är särskilt högt i sammanhanget.
Det enda jag saknade var sidnumrering (”skuggning på sid 35? hmm, bläddra, bläddra…”). Så har jag kommit på något kritiskt att säga också.

– Åke Rosenius (serieskapare och illustratör) var vänlig nog att skriva följande på vår facebook-sida! Vi tackar och tar emot. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: